Watersportvereniging Alphen a/d Rijn (haven)

5 april 2020
01:33

Toegangsbrug

Wel een brug, maar geen belemmering. Kijk onderaan deze pagina voor de ruime bedieningstijden.

BRUGBEDIENING IS AANGEPAST. KLIK HIER !


Tip van de havenmeester

1. Gebruik uw scheepshoorn (lang-kort-lang) om de aandacht van de havenmeester te trekken. Heeft u geen scheepshoorn, of krijgt u geen reactie omdat u niet gehoord wordt, dan kunt u beter even bellen. (0172 435090). De havenmeester is er niet alleen voor de brugbediening maar is ook belast met andere zaken. Hij/zij is in het zomerseizoen altijd bereikbaar op de haven.

2. LET OP: Deze brug gaat traag omhoog. Vooral bij zuidwestenwind is het aan te raden om voldoende afstand te houden en te wachten tot de brug volledig is geopend. Dit om te voorkomen dat schepen (vooral met mast) schade oplopen.

Ook is het verstandig om tijdens het varen door de brug enige vaart te houden en pas als u door de brug bent het gas eraf te halen.

3. Vlak na de brug kunt u aanmeren aan bakboord aan de Meldsteiger.


Doorvaart afmetingen

De maximale doorvaart afmetingen zijn 5 meter breed en 2.20 meter diep. De max. toegestane scheepslengte voor passanten is 13 meter!

WVA brug


Bedieningstijden

ZOMERSEIZOEN AANGEPASTE BEDIENINGSTIJDEN:

Let op! De standaard bediening in het zomerseizoen is vanwege de Corona maatregelen tot nader bericht gewijzigd!! Er wordt, zolang dit binnen de opgelegde noodmaatregelen niet wordt verboden, een beperkt bedieningsregime aangehouden. Het toegangshek blijft gesloten als er geen havenmeester op de Lis zit. Dus de leden worden geadviseerd hun sleutel mee te nemen.


  Vanaf 1 april:   

 • De haven blijft vanaf 1 tot 6 april in een versoepeld winterregime van brugbediening.
 • Er zal tot 6 april geen havenmeester aanwezig zijn. De noodzakelijke brugopeningen VOOR HET NAAR/VAN DE WERF OF WINTERGBERGING BRENGEN/HALEN van uw schip kunt u alleen aanvragen via het haventelefoonnummer. Dus op een scheepshoorn signaal wordt niet gereageerd.
 • Bel: 0172-435090. (Om wachttijd te voorkomen wordt u verzocht zo mogelijk een half uur van tevoren aan te vragen.)
 • Er kan alleen bediend worden van 08.30 - 12.30 uur en van 13.00 - 18.30 uur.
 • De provinciale bruggen in Zuid- en Noord-Holland draaien nog niet op zondag 5 april!
 • Wegens de Corona maatregelen kunnen wij helaas geen passanten ontvangen.
 • Het sanitair is gesloten


  Het havenkantoor blijft gesloten.  

  Tevens wordt de brug  's avonds niet bediend.  


  Vanaf 6 t/m 28 april:   

 • Wegens de Corona maatregelen in deze uitzonderlijke tijd, moet u er rekening mee houden, dat de daghavenmeester af en toe afwezig zal zijn. 
 • De brugbediening is wel mogelijk vanaf 08.00 tot 18.30 uur. Wilt u direct na 08.00 uur door de brug? Geef dit dan even de dag ervoor door aan de havenmeester (tel 0172-435090).
 • Er is  pauze van 12.30 tot 13.00 uur
 • Indien de havenmeester even ergens  anders is, wordt op een scheepshoorn signaal niet  gereageerd. Bel dan het havennummer: 0172-435090. De telefoon staat doorgeschakeld naar de havenmeester.
 • Komt u vanaf de binnenzijde, dan kunt u even aanleggen aan de meldsteiger.

(N.B.: Om wachttijd te voorkomen zo mogelijk een half uur van tevoren aanvragen.)

Wegens de Corona maatregelen kunnen we helaas geen passanten ontvangen.

Het sanitair is gesloten

Het havenkantoor blijft gesloten.  

De brug wordt na 18.30 uur 's avonds niet bediend.  


Zomerseizoen (tijdelijk niet van toepassing)

De brugbediening sluit volledig aan bij de brugbediening van de staande mastroute.
NB: gebruik s.v.p. uw scheepshoorn (lang - kort -lang) of bel 0172 435090.
 
Dagelijks van 1 april t/m 31 oktober:
08.00 - 12.30 uur
13.00 - 18.30 uur
19.00 - 22.00 uur (*)

N.B.: (*)

Vanaf 1 oktober t/m 31 oktober is er in de avond geen havenmeester meer aanwezig. De bruglichten staan daarom op dubbel rood. Maar  de brug wordt nog steeds wel bediend van 19.00 - 22.00 uur!  Heeft u geen afstandbediening, dan kunt een opening aanvragen via tel. 0172 435090 waarna de brug z.s.m. zal worden bediend. Er wordt hierbij gestreefd naar een max. wachtijd van 15 minuten. Van te voren overdag een afspraak maken voor een avond opening voor deze periode kan natuurlijk ook.
LET OP: Leden en bewoners die een afstandbediening hebben, kunnen deze tijdens de pauzes en van 22.00 tot 23.00 uur gebruiken indien het bruglicht op dubbelrood staat.

Winterseizoen

In de winter is de haven gesloten!

Brugbediening van 1 november t/m 31 maart:
Gedurende het winterseizoen wordt de brug alléén voor leden en/of bewoners op verzoek geopend. Dit verzoek moet minimaal 24 uur vóór de gewenste opening worden ingediend bij de havenmeester (0172 - 435090) of de havencommissie. De brug wordt alleen bediend voor in- of uitvaren naar winterberging of winterligplaats of voor bezoek aan scheepswerf voor onderhoud etc.