Watersportvereniging Alphen a/d Rijn (haven)

05:20

Toegangsbrug

Wel een brug, maar geen belemmering. Op deze pagina vindt u de bedieningstijden.


Doorvaart afmetingen

De maximale doorvaart afmetingen zijn 5 meter breed en 2.00 meter diep. De max. toegestane scheepslengte voor passanten is 13 meter!

In de haven is de diepte ca. 2.00 meter met een zachte bodem.

wva-brug-2020


Bedieningstijden:


Zomerseizoen

De brugbediening sluit volledig aan bij de brugbediening van de staande mastroute.

NB: gebruik s.v.p. uw scheepshoorn (lang - kort -lang) of bel 0172-435090.
 
Dagelijks van 1 april t/m 31 oktober:
08.00 - 12.30 uur
13.00 - 18.30 uur
19.00 - 22.00 uur (*)

(*) N.B.: Vanaf 1 oktober t/m 31 oktober is er in de avond geen havenmeester meer aanwezig. De bruglichten staan daarom op dubbel rood. Maar de brug wordt, op verzoek, wel bediend van 19.00 - 22.00 uur!  U kunt overdag een opening aanvragen via tel. 0172 435090 waarna de brug op afspraak zal worden bediend. 

AFSTANDSBEDIENING: Leden en bewoners die bij de Gemeente Alphen aan den Rijn een afstandbediening hebben aangeschaft, kunnen deze helaas (tijdelijk) niet meer gebruiken omdat de gemeente door een keuringsinstantie is geadviseerd deze wegens de daarmee gepaard gaande veligheidsrisico's uit te schakelen. 

Winterseizoen

In de winter is de haven gesloten!

Brugbediening van 1 november t/m 31 maart:
Gedurende het winterseizoen wordt de brug alléén voor leden en/of bewoners op verzoek geopend. Dit verzoek moet minimaal 24 uur vóór de gewenste opening worden ingediend bij de havenmeester (0172 - 435090). Deze zorgt voor het inroosteren van een van de beschikbare winterhavenmeesters die de brug kan bedienen. De brug wordt alleen bediend voor in- of uitvaren naar winterberging of winterligplaats of voor bezoek aan scheepswerf voor onderhoud etc.


Brugtips van de havenmeester

1. Gebruik uw scheepshoorn (lang-kort-lang) om de aandacht van de havenmeester te trekken. Heeft u geen scheepshoorn, of krijgt u geen reactie omdat u niet gehoord wordt, dan kunt u beter even bellen. (0172 435090). De havenmeester is er niet alleen voor de brugbediening maar is ook belast met andere zaken. Hij/zij is in het zomerseizoen altijd bereikbaar op de haven.

2. LET OP: Deze brug gaat traag omhoog.

  1. Vooral bij zuidwestenwind is het aan te raden om voldoende afstand te houden en te wachten tot de brug volledig is geopend. Dit om te voorkomen dat schepen (vooral met mast) schade oplopen.
  2. Ook is het verstandig om tijdens het varen door de brug enige vaart te houden en pas als u door de brug bent het gas eraf te halen.
  3. wegens de 5 m breedte is het voor schepen die brederr zijn dan 4.00 meter riskant bij dwarswind.
  4. In het donker is deze brug wegens beperkt zicht moeilijk passeerbaar. Dorvaart in het donker wordt hierom ontraden.

3. Meldsteiger

  1. Vlak na de brug kunt u over bakboord aanmeren aan de Meldsteiger.