WVA sinds 1971

Watersportvereniging Alphen a/d Rijn (vereniging)

10:41

Algemeen

 


Bij de start van deze vereniging in 1971 waren het een aantal watersporters met voornamenlijk motorschepen, die voor de gezelligheid een clubje hadden opgericht.
Gezellig was het zeker! Maar er was toch ook de prikkel om ooit eens een eigen verenigingshaven te hebben. Het zou nog een flink aantal jaren duren voordat de eigen haven werd gerealiseerd. De haven die zou en moest er komen! Na heel hard werken door bijna alle leden van de toenmalige vereniging werd de haven realiteit. In het voorjaar van 1989 werd deze met veel tam-tam geopend. U kunt een stukje geschiedenis over de oprichting van de haven hier terugvinden in het Toplicht nr. 3 van 1990. Klik op het Toplichtplaatje hieronder om dit te lezen.


VernigingToplicht

Intussen is de WVA een volwassen watersportvereniging geworden met ca. 150 leden en een prachtig gelegen haven met daarin alle denkbare faciliteiten. Nog steeds volledig gedragen door de vrijwillige inzet van de leden. 

De Watersportvereniging Alphen aan den Rijn is aangesloten bij het Verbond Nederlandse Motorbootsport

vnm-logo

Heeft u ook die typische watersportkriebels? Houdt u van gezelligheid en vindt u het ook leuk om eens de brug te bedienen, een havenmeesterdienst te draaien of gewoon eens lekker de handen uit de mouwen steken in de buitenlucht? Dan kunt u lid worden van de WVA. Nieuwe leden zijn uiteraard nog steeds van harte welkom. Indien u lid wenst te worden kunt u zich aanmelden bij het secretariaat van de vereniging via het inschrijfformulier door te klikken op deze link  Lid worden

Tijdens het (1e) Lustrumfeest op 11 september 2021 heeft de voorzitter van het VNM onderstaande plaquette aan de WVA aangeboden.

20210911-051-50-jaar-schildje-vnm-fshopp