De WVA-haven ontwaakt.

Zaterdag de 10e september 2016, al voordat de wekker afliep werden wij om 7.00 uur gewekt door het geluid van het schoonspuiten van de steiger door de assistent havenmeester. Volgens zeggen hadden de eenden grote boodschappen gedaan.

7.15 uur, de havenmeester was al op zijn post. Ik ging op dat tijdstip naar de douche, maar was er zeker niet als eerste. Wat een vroege vogels!  En dit op het begin van wat een stralende nazomerdag zou worden.

De Opbouw.

De zaterdagmorgen werd door een grote groep mensen zeer nuttig besteed aan het opbouwen van de prachtige partytent en aan het aanleggen en installeren van de benodigde voorzieningen, om later die dag te kunnen genieten van het lekkere eten en de drankjes. De eigen verenigingstent werd opgebouwd om alle salades, soep, stokbroden en ijs te kunnen onderbrengen. Het WVA-BBQ-installatieteam blijkt een goed geoliede machine te zijn, eenieder weet wat hem te doen staat en nieuwelingen kunnen gemakkelijk aanhaken.

Het begin is er!
20160910 001PS
Met zijn allen!
20160910 001bPS
Het gaat goed zo!
20160910 007PS
De laatste loodjes.
20160910 006PS

Klaar voor de Start.

Alhoewel de opening van de Barbecue pas om 17 uur was, kwamen de eerste enthousiastelingen al om 14 uur 's-middags hun stoelen en tafels klaarzetten, om zeker te zijn van de mooiste plekjes. Op zich misschien wat overbodig, want het zou een prachtige zwoele avond worden, waarbij de buiten staande statafels tot s-avonds laat bezet zouden blijven.

In de tussentijd werd er op de Lis al met plezier vooruitgekeken naar de komende avond.

De verwachtingen zijn hoog gespannen!
20160910 029PS

Wat een Happening!

Tijdens de opening van deze jaarlijkse happening werd gememoreerd, dat er helaas een aantal trouwe leden wegens gezondheidsreden afwezig waren. 

Het werd een prachtig feestje waarbij ruim 70 leden hebben kunnen genieten van de onderlinge gesprekken en niet te vergeten van alle heerlijke hapjes en drankjes.

Vanwege het dorstige weer, was de drankafdeling dit jaar bemand door twee heren, die met het zweet op het voorhoofd aan alle natte-verzoeken voldeden.

De Barbecue was volledig onder controle van ons vaste horeca echtpaar, aangevuld met assistenten om de klaarstaande schalen alsmaar te voorzien van heerlijk vlees, waar gretig van werd afgenomen. Er was zelfs een patat-dame die zich van haar beste kant liet zien, door later op de avond de patat te gaan ronddelen onder de op de stoeltjes zittende feestgangers.

Volle aandacht voor Anneke.
20160910 034PS
Opening van de avond door Ben en Anneke.
20160910 032PS
20160910 039PS
Een gezellige smullerij.
20160910 041PS

Zie ik het goed?

Alhoewel er niemand is gesignaleerd, die te diep in het glaasje heeft gekeken, had uw fotograaf, zoals uit bijgaande foto blijkt, vooraf een indruk gemaakt van hoe zoiets eruit zou moeten zien. Maar zoals gezegd, alles is heel netjes, plezierig en ordelijk verlopen. Tevens werd er tot vermaak van de dames door uw verslaggever toch een enkele “jonge god” gesignaleerd tussen dit toch wat vergrijzend gezelschap.

Huh, waar woon ik? Welke boot is van ons?
20160910 028PS
De dames waren onder de indruk!
20160910 038PS

The end of the Show.

Terwijl de meeste feestgangers zich samen met hun stoelen huiswaarts of bootwaarts hadden begeven, heeft een groepje mensen laat op de avond de meest kritische spullen opgeruimd en veiliggesteld om te voorkomen dat deze kostbare zaken van eigenaar zouden wisselen. Zelfs de eigen WVA-tent was binnen de kortste keren ’s-Nachts alweer droog opgeborgen.

Midden in de nacht start het opruimen.
20160910 047PS

The morning after.

Op de vroege zondagmorgen had het een klein beetje geregend en voor de meeste feestgangers was het uitslapen geblazen. Toch zaten er al voor 9 uur vrijwilligers in de Lis aan de koffie, om vervolgens met een steeds groter wordende groep de prachtige partytent af te bouwen en alle spullen weer in te laden in de voertuigen van onze vaste leverancier van alle faciliteiten. Dezelfde leverancier heeft tevens de heerlijke etens- en drankwaren voor de inwendige mens verzorgd.

Na een laatste kopje koffie in de Lis keerde de rust weer op de haven en kon ons zeer gewaardeerde havenmeester echtpaar weer baas over de eigen verantwoordelijkheden worden.

Zonde om dit weer af te breken.
20160910 025PS
Aan alles komt een einde!
20160911 005PS

Activiteiten commissie: Hartelijk dank!

Al met al een prachtig weekeind en een heel gezellig en voedzaam Barbecue festijn. 

De activiteiten commissie heeft, aangevuld met meerdere vrijwilligers, weer een prachtige inspanning geleverd!

Hanny en Albert Remmelts vanaf de Mary.