De staande mastroute op 1 pagina in kleur

Soms zit je wel eens met een vraagje waarvan van je niet weet wat je daar mee aan moet. Voor mijzelf eindigt dit meestal in een zoektochtje op het internet. 

Voor dit vaarseizoen wilde ik weten wanneer de Kaagspoorbrug in de Staande mastroute bij de Kaag opent. Er stond me nog iets bij dat er vorig jaar en het jaar ervoor een test is geweest om een 'Blauwe Golf' bediening te realiseren voor het traject tussen de Kaag en het Noordzeekanaal. Dat dit gevolgen zou hebben voor sommige bedieningstijden zat er dan natuurlijk ook in. Op papier verschijnt deze info niet of nauwelijks meer.

Voor mij is het dan de gewoonte om op Google.nl in te tikken wat ik zoek. In dit geval tik je dan in: "Kaagbrug A44 openingstijden". Het geluk was met mij en ik werd direct doorverwezen naar de site Allesovervaren.nl waar alle informatie op stond welke ik nodig had.

In dit geval een kompleet schema met daarop de openingstijden van alle bruggen op de staande mastroute van Dordrecht tot het Noordzeekanaal via de Haarlem route.

Nu kun je deze info natuurlijk nog op meerdere  plekken vinden op het internet, maar deze vorm is wel heel erg handig, n.l. alles over de route voor 2016 op 1 pagina voor maandag t/m vrijdag en nog 1 pagina voor zaterdag en 1 voor zondag. Tevens staan in het schema de 'blauwe golf' tijden in het blauw aangegeven. Dus toch maar even snel uitprinten en mee aan boord genomen.

Brug en Sluisbediening2016

Update: Alles over varen: Brugbediening Staande Mast Route via Haarlem 2021

Schema downloaden vanaf allesovervaren.nl maandag t/m vrijdag

Schema downloaden vanaf  allesovervaren.nl zaterdagen

Schema downloaden vanaf allesovervaren.nl zondagen

N.B.: Let bij het zoeken op internet altijd heel goed op of de info up-to-date is. Er staan ook nog veel oude bedieningstijden op sites welke dit ooit met goede bedoeling geplaatst hebben, maar daarna nooit meer hebben bijgewerkt. Dan is het middel erger dan de kwaal.

Voor nog veel meer info over het varen van de staande mast route en over heel veel watersportzaken ga dan naar www.allesovervaren.nl

Goede vaarvakantie!
Ben Larkens

Mei 2016.