Spic en Span

29 maart 2016

Havenzomerklaar 2016 4PS
Havenzomerklaar 2016 6PS

Dankzij vele vrijwilligers en de weergoden!

De WVA-haven ligt er weer ‘spic en span’ bij en is dus weer helemaal klaar voor de zomer! In het najaar kwam de technische commissie tot de conclusie dat het hoog tijd werd voor het schilderen van de dekken en gangboorden van de Lis. Daarom werd afgelopen donderdag al met een klein groepje mensen begonnen met het schoonmaken van ons clubschip, in de hoop dat er vrijdag geschuurd en geschilderd kon worden.

Vrijdagmorgen melden zich maar liefst 28 vrijwilligers om mee te helpen aan het zomer-klaarmaken van de haven. De regen leek wat het schilderwerk betreft echter spelbreker te zullen worden, maar er waren nog genoeg andere zaken die aangepakt konden worden. Over al in de haven werd druk geklust. Om een uur of twaalf stond de lunch klaar. Astrid en Lina, die als altijd de catering voor hun rekening hadden genomen, bleken overheerlijke soep te hebben gemaakt: de bruine bonen- en de goulashsoep vielen buitengewoon in de smaak! Ook de broodjes verdwenen als sneeuw voor de zon. De zon kon zich na de middag dan ook voorzichtig laten zien, zodat er toch nog geschuurd kon worden. In de loop van de middag was het meeste werk in de haven geklaard en waren de dekken geschuurd.

Ook zaterdag lieten de vrijwilligers ons niet in de steek, evenmin als de zon. Met vereende krachten werd begonnen aan het schilderwerk. Ook de groene aangroei op de steigers werd aangepakt. Nadat weer een voortreffelijke lunch was voorgezet, zat om een uur of drie het werk er op. De dekken en gangboorden van de Lis glommen weer in de zon!

Een woord van dank voor de inzet van zoveel leden is wel weer op z’n plaats. Daarzonder zou de vereniging er veel minder florissant voor staan. Nu kunnen we het komende halfjaar weer volop genieten van onze mooie haven, als uitvalsbasis voor vele mooie vaartochten. Nogmaals dank voor uw aller inzet!

Op zondagmorgen, eerste Paasdag, regende het pijpestelen!

 Jan Eefting  (Havencommissaris)

Havenzomerklaar 2016 8PS
Havenzomerklaar 2016 7PS
Havenzomerklaar 2016 5PS
Havenzomerklaar 2016 7PS
Havenzomerklaar 2016 8PS